Lahodná zmrzlina z banánů…. bez smetany.. bez jogurtu… bez vajíčka…. prostě tak strašně zdravá, že si ji musíte udělat Nápad jsem našla tady.
Na jednu porci si připravte jeden banán. Čím zralejší, tím lépe, protože nebudete muset přidávat téměř žádné další sladidlo (tím sladidlem myslím med apod…. o žádných umělinách tady není řeč :-))
Nedělejte si zmrzlinu do zásoby, připravte jen tolik porcí, kolik sníte…
Na plech či talíř si dejte pečicí papír a banán nakrájejte na kolečka. Dejte do mrazáku. Na cca 3 hodiny. Ne o moc déle, pak jsou moc zmražené a stejně budete muset čekat, než lehce povolí, aby šli rozšlehat…
Po uplynutí času si připravte mixér. K banánu můžete přidat něco dobrého – med, nutekakao, jiné mražené ovoce… to je jen na vás…
Já jsem zkusila dvě varianty.
První je s datlovým sirupem.
Přidala jsem ho jen trochu, banán byl sám o sobě sladký…
Jako druhou přísadu jsem zvolila oříškovo-čokoládový krém – takovou nutellu…. ale můžete klidně zkusit přidat jen kakao. Banány postupně dávejte do mixéru a mixujte spolu s trochou další přísady, než vznikne hladký krém.
Díky šlehání je lehce povolený, takže je dobré ho dát ještě na cca 30 minut do mrazáku. Nezapomeňte na ni, protože po delší době se pak změní v jednu tuhou hmotu… kterou sice můžete naškrábat lžičkou, ale už to není ono…
A můžete mlsat…
zdroj zde