Banánová zmrzlina

Lahodná zmrzlina z banánů…. bez smetany.. bez jogurtu… bez vajíčka…. prostě tak strašně zdravá, že si ji musíte udělat Nápad jsem našla tady.

recepty_ruzne_Bananovazmrzlina__dsc3395

Na jednu porci si připravte jeden banán. Čím zralejší, tím lépe, protože nebudete muset přidávat téměř žádné další sladidlo (tím sladidlem myslím med apod…. o žádných umělinách tady není řeč :-))

Nedělejte si zmrzlinu do zásoby, připravte jen tolik porcí, kolik sníte…

recepty_ruzne_Bananovazmrzlina__dsc3396

Na plech či talíř si dejte pečicí papír a banán nakrájejte na kolečka. Dejte do mrazáku. Na cca 3 hodiny. Ne o moc déle, pak jsou moc zmražené a stejně budete muset čekat, než lehce povolí, aby šli rozšlehat…recepty_ruzne_Bananovazmrzlina__dsc3417

Po uplynutí času si připravte mixér. K banánu můžete přidat něco dobrého – med, nutekakao, jiné mražené ovoce… to je jen na vás…

Já jsem zkusila dvě varianty.

První je s datlovým sirupem.

recepty_ruzne_Bananovazmrzlina__dsc3418Přidala jsem ho jen trochu, banán byl sám o sobě sladký…recepty_ruzne_Bananovazmrzlina__dsc3419

 Jako druhou přísadu jsem zvolila oříškovo-čokoládový krém – takovou nutellu…. ale můžete klidně zkusit přidat jen kakao. recepty_ruzne_Bananovazmrzlina__dsc3422 Banány postupně dávejte do mixéru a mixujte spolu s trochou další přísady, než vznikne hladký krém.recepty_ruzne_Bananovazmrzlina__dsc3423Díky šlehání je lehce povolený, takže je dobré ho dát ještě na cca 30 minut do mrazáku. Nezapomeňte na ni, protože po delší době se pak změní v jednu tuhou hmotu… kterou sice můžete naškrábat lžičkou, ale už to není ono…recepty_ruzne_Bananovazmrzlina__dsc3431

 A můžete mlsat…

zdroj zde