Vaříme zdravě

web o zdravé stravě

Přejít k obsahu webu
  • Úvod
  • Klíčení luštěnin
  • Superpotraviny
  • Tuky
  • Není sůl jako sůl
  • Zdravá želatina – AGAR

Vegan špízy

Červen 16, 2016Rychlé večeřezerzan@guh.cz

Špízy jsou skvělá varianta jídla, pokud chcete grilovat a zároveň jíst zdravě a rostlinně.

Na špejli můžete napíchat libovolnou zeleninu, já jsem tentokrát zvolila malou cuketku, červenou papriku a cibuli.WP_20160424_003-600x442

Doplnila jsme je hnědými žampiony a lahůdkovým tofu.Všechny ingredience nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, žampiony vybírejte menší, případně je také nakrájejte třeba na čtvrtiny. Napichujte na špejli. Pokud budete grilovat na otevřeném ohni, zvolte kovovou jehlu na špízy.WP_20160423_002-600x416Marinádu si připravte z oleje a grilovacího koření. Já zvolila grilovací koření na zeleninu od Koření světa, ale je to jen na vás, myslím, že lze použít libovolné grilovací koření.WP_20160423_004-600x338Poté grilujte. Já používám kontaktní gril TEFAL, ale určitě by to šlo udělat i v troubě na pekáčku.DSC1411-600x519Zeleninové špízy se grilují cca 10 minut, je to prostě rychlovka….DSC1413-398x600Přeji vám dobrou chuť.DSC1409zdroj zde

Navigace pro příspěvek

← Zapečená cuketa s bramborem a žampióny

Rubriky

  • Dezerty
  • Hlavní jídla
  • Rychlé večeře
Prosinec 2019
Po Út St Čt Pá So Ne
« Čer    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archiv

  • Červen 2016

Autorky

Monika Šťastová
Martina Kubová
Barbora Čudová
Zuzana Otradovcová

Používáme WordPress (v češtině).