Mátová zmrzlina

Videorecept na tuto zmrzlinu najdete tady.recepty_vegan_matovazmrzka_wp_20150507_015

V původním receptu používají jen špenát a kapou mátovou (peprmintovou) esenci. Tu nemám a ani netuším, kde ji sehnat. Zato mám doma celkem vzrostlou mátu, tak jsem jí naškubala…. Přiště bych jí dala klidně stejné množství jako je toho špenátu.recepty_vegan_matovazmrzka_wp_20150507_016 Hlavní ingrediencí jsou banány – ty si nakrájejte a zmrazte….  Recept na banánovou zmrzlinu najdete i tadyrecepty_vegan_matovazmrzka_wp_20150507_017 V originálním receptu dávají kokosové mléko… ale já jsem ho zrovna neměla, tak jsem použila vodu a sojovou smetanu, celkem asi 100 ml.recepty_vegan_matovazmrzka_wp_20150507_018Rozmixujte. První zkušenosti se silnějším NutriBulletem jsou ty, že se prostě rychleji točí (25tis otáček), tím pádem pracuje rychleji, ale to je zatím jediný rozdíl, který jsem našla, uvidíme později, zítra zkusím ořechová másla…

Zatím je to tedy v porovnání s NutriBulletem 600W vyrovnané…

Ještě poznámka – ani silnější stroj to nepromíchal naráz. Jednou jsem musela zastavit a přesunout rozmixované dolů, aby se nerozmixované dostalo k nožům…recepty_vegan_matovazmrzka_wp_20150507_019 Hotovo. Díky rychlým otáčkám to není úplně tuhé. Můžete to dát na chvíli do mrazáku…recepty_vegan_matovazmrzka_wp_20150507_020 Ale mně to vyhovuje takto… je to tak akorát, aby to osvěžilo…. kašovitá konzistence… posypáno čokofločky…recepty_vegan_matovazmrzka_wp_20150507_022-600x596zdroj zde